Bel Ons: +32 48 739 1083

Geschiktheid

Is uw zaak geschikt voor procesfinanciering?

Er zijn meerdere factoren waarmee Liesker Kartelschade rekening houdt bij de beoordeling van de vraag of uw zaak geschikt is voor financiering:

Iedere nieuwe zaak wordt beoordeeld op haar winstkansen. Financiers zoals wij beoordelen altijd zorgvuldig hoe sterk een vordering is, het beschikbare bewijsmateriaal en de aanwezigheid van eventuele tegenvorderingen om zo de kans te berekenen dat de zaak succesvol zal eindigen.

Daarnaast moet de claim voldoende hoog zijn. De kosten van procederen zijn vaak aanzienlijk. Teneinde al deze kosten te kunnen dekken, houdt Liesker Kartelschade een ondergrens aan van het zo geheten claimbelang. Zo behoudt onze client het leeuwendeel van zijn toegekende vordering. In kartelschadezaken worden claims echter vaak gebundeld en dan kan het claimbelang relatief laag zijn, afhankelijk van het aantal eisers.

Tenslotte moet de verweerder de financiële mogelijkheden hebben om de vordering te kunnen voldoen. Het is zeer frustrerend, voor alle betrokkenen, wanneer een rechtszaak eindigt in een overwinning, maar de tegenstander vervolgens geen verhaal biedt.

Litigation funding allows lawsuits to be decided on their merits, and not based on which party has deeper pockets or stronger appetite for protracted litigation.
New York Supreme Court Justice Eileen Bransten

Heeft u een kansrijke claim?