Bel Ons: +32 48 739 1083

Brancheorganisaties

Brancheorganisaties

In theorie kan iedereen die schade heeft geleden door een schending van het mededingingsrecht, zijn recht om volledige schadevergoeding te eisen, effectief uitoefenen. In de praktijk echter kan de uitoefening van dit recht lastig zijn.

Belangrijke obstakels zijn vaak het ontbreken van gedetailleerde gegevens met betrekking tot de relevante markt en de hoge kosten van advocaten en economische deskundigen.

De aggregatie van claims, d.w.z. de bundeling van schadeclaims van een aantal door een en dezelfde inbreuk benadeelde ondernemingen, kan heel nuttig zijn. Leden van een brancheorganisatie kunnen op die manier transactiegegevens combineren zodat de economische beoordeling van de concurrentieverstorende effecten van de inbreuk eenvoudiger wordt.

De bundeling van antitrustclaims, in combinatie met procesfinanciering, maakt effectieve toegang tot de rechter mogelijk voor de leden van uw organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Litigation funding allows lawsuits to be decided on their merits, and not based on which party has deeper pockets or stronger appetite for protracted litigation.
New York Supreme Court Justice Eileen Bransten

Heeft u een kansrijke claim?