Bel Ons: +32 48 739 1083

Geschiktheid

Is uw zaak geschikt voor procesfinanciering?

Er zijn drie factoren waarmee Liesker Procesfinanciering rekening houdt bij de beoordeling van de vraag of uw zaak geschikt is voor financiering:

Ten eerste beoordelen we de grond van de zaak en haar winstkansen. Aangezien het rendement op de investering direct is gekoppeld aan het succes van een zaak, hebben financiers een sterke voorkeur voor zaken met goede vooruitzichten op succes. Financiers zoals wij beoordelen altijd zorgvuldig hoe sterk een vordering is, het beschikbare bewijsmateriaal en de aanwezigheid van eventuele tegenvorderingen om zo de kans te berekenen dat de zaak succesvol zal eindigen.

Ten tweede moet de claim voldoende hoog zijn om de financier een bepaald rendement op zijn investering te kunnen bieden. Iedere zaak kost geld en brengt het risico met zich dat dit geld niet zal worden terugverdiend. De kosten moeten in een verhouding van ongeveer 1:10 staan tot de waarde van de claim. Wij financieren alleen rechtszaken met een minimale claimwaarde van 500.000 euro.

Ten derde is het van belang dat de verweerder de financiële mogelijkheden heeft om de vordering te voldoen. Het is zeer frustrerend, voor alle betrokkenen, wanneer een rechtszaak eindigt in een overwinning, maar de tegenstander vervolgens geen verhaal biedt.

Litigation funding allows lawsuits to be decided on their merits, and not based on which party has deeper pockets or stronger appetite for protracted litigation.
New York Supreme Court Justice Eileen Bransten

Heeft u een kansrijke claim?