Bel Ons: +32 48 739 1083

Over Ons

Home Over ons
Normen en waarden

Waarom Procesfinanciering

De kosten van het voeren van gerechtelijke procedures zijn door de jaren heen behoorlijk gestegen. De aanzienlijke erelonen van advocaten en de onzekerheid over de uitkomst van een rechtszaak kan een ondernemer doen besluiten maar geen zaak te beginnen, ook al bestaat er een goede kans op een succesvolle afloop.

Procesfinanciering kan dan uitkomst bieden. Het kan een onderneming in staat stellen toch te procederen, ook tegen een partij met veel meer financiele middelen en dure advocaten. Een financier die geen direct belang bij de zaak heeft, dekt de kosten van de procedure. Wordt de zaak gewonnen, dan ontvangt de financier een overeengekomen deel van de opbrengst van de vordering. Wordt de zaak verloren, dan ontvangt hij niets.

Hoe we werken bij Liesker Procesfinanciering

Hoe Wij Werken

Onze werkwijze is helder en vrij simpel. Als wij na een eerste gesprek per telefoon besluiten dat uw verzoek om financiering in overweging kan worden genomen, volgt een periode van onderzoek door ons team.

Besluiten wij de zaak te doen, dan zullen we de commerciële voorwaarden voor de financiering met u bespreken. Gaat u hiermee akkoord, dan leggen we onze gemaakte afspraken vast in een financieringsovereenkomst.

De ervaring leert dat het gehele beoordelingsproces ongeveer 3 weken duurt, al kan het sneller als het echt moet. Indien wij een zaak aannemen, betalen wij alle kosten van de zaak, die met name zullen bestaan uit erelonen van advocaten, deurwaarders- en gerechtskosten.

Expertise Liesker Procesfinanciering

Onze Ervaring

Liesker Procesfinanciering is een van oorsprong Nederlandse onderneming die in 2011 werd opgericht. In de afgelopen negen jaar financierden wij meer dan 120 zaken.

Ons bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte dat het rechtssysteem voor iedereen toegankelijk moet zijn en iedereen gelijke kansen moet bieden. Procesfinanciering biedt toegang tot het recht voor benadeelde partijen die anders niet in staat zouden zijn een rechtszaak te beginnen, omdat het voeren van een procedure nu eenmaal erg duur is.

Voor de inschatting van risico’s van ingediende aanvragen kan Liesker Procesfinanciering putten uit de kennis en ervaring van een uitgebreid netwerk van ervaren topspecialisten.

Wie Zijn Wij

Liesker Procesfinanciering werd opgericht in 2011 en was indertijd de eerste procesfinancier van Nederland. In de jaren die volgden heeft Liesker een uitstekende track record opgebouwd en is het blijven groeien. Deze groei heeft geleid tot de opening van een vestiging in België.

Heeft u een kansrijke claim?